Amersfoort, Stadsinvulling Koestraat 4

In de Koestraat in Amersfoort is een invulling ontworpen bestaande uit een winkel op de begane grond en een woning op de verdiepingen.
Er is gekozen voor een invulling die traditioneel van opzet is en zo aansluit op de wijze waarop eeuwen lang in de binnenstad van Amersfoort is gebouwd. Zowel raamindeling als materiaalgebruik is traditioneel. De uitwerking is zodanig dat – hoewel panden van rond 1900 hebben geïnspireerd – direct duidelijk is dat het pand gebouwd is in het jaar 2000.
Een belangrijk uitgangspunt bij het uitwerken van het ontwerp van de voorgevel was een verfijndheid die uitdrukking geeft aan de zorg en het vakmanschap waarmee het geheel is opgebouwd. Zo zijn de voegen in het metselwerk en de elementen die hierin zijn opgenomen slecht 6 mm breed. Alle elementen die aansluiten op het metselwerk zoals lateien, raamdorpels en muurafdekkingen zijn op de maatvoering van het metselwerk afgestemd en passen precies in het metselverband. Het metselwerk is opgebouwd uit strakke rode strengpersstenen in twee verschillende dikten, zodat een heel eigen verband is ontstaan.