Amersfoort, verbouwing woonhuis Snoeckgensheuvel

In oktober 2014 is gestart met de uitvoering van de uitbreiding van een woonhuis gelegen op de Snoeckgensheuvel in Amersfoort. Deze heuvel is ontstaan doordat het zand dat vrij kwam bij de afgraving voor het spoorwegemplacement (rond 1885) hier werd gestort. De heuvel wordt ook wel ‘t Stort genoemd. In 1938 zijn op de heuvel woningen gebouwd. Bij het uitgraven bleek het gestorte zand deels nog erg los te zijn. Voor de fundering was grondverbetering noodzakelijk.

Het uitbreidingsplan (op de plaats van een garage en serre) omvat de hele begane grond. In de nieuwe situatie is een voorkamer, een tussenkamer en een achterkamer gemaakt. De voorkamer met zit en haard is weer ’en-suite’ worden verbonden met een tussenkamer (muziek- en werkplek). De achterkamer (eetkamer) is één met de keuken. Er is veel licht en zicht op de tuin. Het toilet is vergroot door een deel van de hal toe te voegen. De terrazzovloer (waarop in het verleden vloertegels waren aangebracht) is hersteld, de donkere band voor de nieuwe deur van het toilet is aangevuld. De balustrade van de trap (ook in het verleden verwijderd) is naar het voorbeeld van buurpanden in ere hersteld.

Het ontwerp is in samenwerking met interieurarchitect Angela van Staalduinen gemaakt.

In materiaalgebruik en detaillering wordt aangesloten op het bestaande huis. Kozijnen worden gedetailleerd als de bestaande kozijnen, metselwerk is uitgevoerd in kettingverband in vechtformaat.

De bouw is uitgevoerd door Bouwbedrijf Hijnekamp (Achterberg).