Balkonopbouw in stijl vervangen

Een herenhuis van rond 1900 in Amersfoort. Op de serre aan de achterzijde was oorspronkelijk een balkon, later is dit voorzien van een dak en is de ruimte bij de woning getrokken. De opbouw was in slechte staat en diende vervangen te worden. Ook is overwogen het balkon in ere te herstellen, maar uiteindelijk is er toch voor gekozen de opbouw te vervangen en meer in stijl van het huis te brengen. De zijgevel (oorspronkelijk baksteen) is in het verleden geïsoleerd en bepleisterd aan de buitenzijde. De serre en de nieuwe opbouw sluiten hier nu op aan. Bijzondere aandacht is besteed aan de kozijnen. Deze hebben dezelfde profileringen als de oorspronkelijke schuifvensters, maar (op de verdieping) zijn de bovenlichten uitgevoerd als uitzetraam, de onderramen als draaikiepraam.