Zoetermeer, Kantoor Holland Huis

Ontwerpopgave was het realiseren van een kantoor voor Holland Huis Makelaars in Zoetermeer. Het gebouw moest tevens onderdak bieden aan twee andere ondernemingen op het gebied van woningverhuur en projectontwikkeling. Er werd een representatief gebouw gevraagd, voornaam en enigszins statig, echter niet modieus of opzichtig.
De locatie voor het gebouw was reeds gekozen en ligt in de (woon)wijk Seghwaert naast het gelijknamige station. Aan één zijde grenst het gebouw aan de showroom van een autodealer, verder ligt het vrij aan een pleintje. Het gebouw is zo groot als het bouwterrein. Ontwerp Het gebouw is zodanig geleed dat de bijzondere ruimten in het gebouw direct herkenbaar zijn. De hoofdbouwmassa met de werkkamers is met zoveel mogelijk regelmaat vormgegeven, terwijl de ontvangsthal met daarboven de directieruimte verbijzonderd is door een hogere bouwmassa (en hoger plafond) en andere gevelindeling. De directie kamer is als het ware de brug van het schip. Het derde verticale hoofdvolume accentueert de entree en vormt het verbindende element tussen de andere twee volumes.

Interieur
Van Löben Sels is bij dit project eveneens opgetreden als interieurarchitect. Veel elementen uit het interieur zijn verweven met het gebouw zelf. Zo is de trap naar de verdieping zodanig ontworpen dat deze één is met het gebouw. De wanden gaan vloeiend over in de balustrade van de trap. De traptreden zijn afgewerkt met terrazzo, een afwerking die ook is terug te vinden op de vloer van de hal, de afdekking van de balustrade, de vensterbanken en de receptiebalie. In de hal/receptie ruimte zijn verlichtingselementen in het plafond opgenomen. De receptiebalie is, net als het gebouw zelf, opgebouwd uit een aantal volumes.