Zoetermeer, Kantoor Rapenburch

Kantoor Rapenburch is voor dezelfde opdrachtgever gebouwd als het 500 meter verderop gelegen Kantoor Holland Huis. Kantoor Rapenburch is de behuizing van de directie van een aantal werkmaatschappij-en actief op het terrein van vastgoed. Hieraan is uitdrukking gegeven door op de vier hoeken van het vrijstaande gebouw de kamers van de verschillende directieleden eruit te lichten. De hoofdingang is gelegen aan de Parkdreef. De parkeergelegenheid is aan de achterzijde gesitueerd. Dit is de reden dat aan de achterzijde een tweede toegang is gemaakt die in de praktijk het meest gebruikt wordt. Deze is echter veel bescheidener vormgegegen dan de hoofdingang. De gevel vertelt het verhaal van de verschillende ruimten door in een gelaagdheid de vormen in elkaar te weven. Het geheel is opgebouwd met een grijs-witte verblendsteen, in kettingverband gemetseld. Er zijn aluminium kozijnen toegepast.